En ja, ik ben weer in Afrika, in Namibië! De laatste blog die ik heb geschreven, waren mijn laatste momenten in Zuid-Afrika. In de tussenliggende periode heb ik niets geschreven. Het lukte niet omdat ik niet in de goede mood kon komen. Afrika heeft mij diep geraakt en ik heb veel tijd nodig gehad om dit voor mijzelf op een rij te zetten. Een soort bezinningsfase. Ik heb een tijd het gevoel gehad compleet stil te staan. Ook mijn gezondheid kwam even in een ander daglicht te staan. Gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand te zijn. Zakelijk gezien had ik af en toe creatieve momenten maar het lukte mij niet om deze om te zetten in daden. Verder zat ik privé gezien met mijn huis in Hengelo in de maag. Het wilde maar niet verkocht worden.

Achteraf bezien is voor mijn gevoel mijn huis ook de oorzaak geweest dat ik zakelijk geen stappen zette. Ik wilde geen energie steken in het inwerken in een nieuw netwerk in een omgeving, waar ik toch van plan was om weg te gaan. Dus veel tijd doorgebracht met het nadenken over de dingen des levens die er voor mij écht toe doen, plannen maken en die vervolgens dan niet tot uitvoering brengen. Geen keuzes maken, het maar laten gebeuren. Achteraf voelt het als een soort “in-between” fase.

En toen werd plots mijn huis verkocht. Na 1,5 jaar zeer geringe belangstelling, werd mijn huis, nadat ik van makelaar was veranderd, binnen 2 dagen verkocht. Wel met voorbehoud van etc… maar toch… jippieeee. Vanaf dat moment begon het bij mij weer te stromen. Ik kon verder. Zoektocht gestart naar een nieuwe woning in de woonplaats waar ik mij prettig voel en mijn leven verder wil leven, Arnhem.

IMG_6127

Ik kon weer focussen. Veel woningen bekeken in Arnhem. Maar, helaas, bij geen enkele woning het juiste gevoel. Daarom maar besloten gedurende periode, zolang ik geen nieuwe woning had, nogmaals Afrika te bezoeken (dit overigens ook in het kader van nieuwe activiteiten die ik wil ontplooien). En ja hoor, heb ik de keuze gemaakt om nogmaals naar Afrika te gaan, komt daar het huis op mijn pad dat voor mij bestemd is. Nogmaals jippieeee… in wederom een tijdsbestek van 2 dagen, het huis gekocht. En toen kon ik stappen nemen. Grote stappen :-). Op 31 oktober jl. was de overdracht van mijn huis in Hengelo en op 2 februari 2015 kan ik mijn nieuwe woning in Arnhem betrekken. Oi….. nog wel 3 maanden dakloos.

verhuiswagenEn dat tijdens de donkerste periode van het jaar, de winter met korte dagen en lange nachten. Mijn besluit was toen gauw genomen. Om 3 maanden in een vakantiehuis door te brengen, zag ik niet zitten. Ik ben een mens van het licht, ik houd van licht. Daarom besloten om het eind van mijn sabbatical in te luiden met nogmaals 3 maanden Afrika. Daar het tijdens onze winterperiode, zomer is, licht en warmte. Het past precies in het plaatje en bij mij. Ideeën voor nieuwe business beginnen nu ook te ontspruiten. Daar kom ik in een volgend blog op terug.

Nu, terwijl ik dit zit te typen, zit ik in een heerlijk, lichte, zonnige omgeving in Namibië, te genieten van de rust, de geluiden van de natuur en de warmte. Over een week ga ik weer op tour en wel door Namibië, Botswana, Zimbabwe en Tanzania. Weer alleen op pad met een camper. De tijd nemen om energie op te doen voor alle activiteiten die ik straks in Arnhem ga opstarten. Oftewel……I am back :-). Ik ben begonnen aan het nieuwe hoofdstuk in mijn leven en wil dit graag de komende maanden weer met jullie delen. Dit alles nog steeds onder mijn motto….” wie kan delen, kan vermenigvuldigen”.

 

Ik wens jullie en mijzelf de komende maanden mooie verhalen toe.

 

Lieve en warme groet vanuit een zonovergoten Namibië

Janet