Zittend op een bankje voor een lodgekamer in Rundu, werk ik mijn blog bij. Voor mij stroomt de Okovango river en aan de overkant is Angola. Ongeveer 300 meter bij mij vandaan. De rivier overzwemmen voor een bezoekje aan Angola, is overigens geen optie. Er zitten o.a. veel hippos en krokodillen in dit water. Dussss…. niet verstandig.

Ik zit noodgedwongen in deze lodge in Rundu in Namibie, omdat ik afgelopen maandag een ongeluk(je) heb gehad met mijn camper, bij de grensovergang van Botswana naar Namibië, de Mehombo border post. Waar het volgende gebeurde.

Ik heb de stempels in mijn paspoort en mag van de douaniers Botswana verlaten. Ik rijd naar de grenspost van Namibie. In de weg zit echter een enorm diep gat (een zgn. pothole). Dit gat vermijd ik uiterst zorgvuldig omdat ik de camper niet wil beschadigen. Door mijn uiterste concentratie op de weg, gefocussed op de pothole, zie ik een plaatsnaambord aan mijn linkerzijde niet. Hoe het precies gebeurt is, weet ik tot heden nog niet, maar ik hoor een knal, kijk opzij en zie dat het raam aan de bijrijderskant compleet aan diggelen is en de deurpost beschadigd.  Ik schrik maar blijf er toch redelijk koel onder. Doorgereden naar de Namibische grenspost, waar de douaniers mij uiterst vriendelijk helpen het glas uit de auto te verwijderen.

IMG_2882

Het huilen staat mij op dat moment nader dan het lachen, mede veroorzaakt door de spanning. Pffff…. het ging zo lekker. Nadat ik mijn toegang tot Namibie heb gekregen rijd ik naar de dichtstbijzijnde lodge, waar ik zeer gastvrij word opgevangen en zij mijn raam met plastic dichtplakken. Hier de nacht doorgebracht (ook al aan de Okovango river) en de volgende dag doorgereden naar Rundu (220 km. verderop met een stuk onverharde weg zgn. dirt road). En nu wordt dus het campertje gerepareerd, nieuw glas is besteld, deur uitgedeukt en een beetje geverfd.

Al met al zal het 2 dagen in beslag nemen. Vandaar dus mijn noodgedwongen verblijf in deze lodge. Ach en weet je, het is hier zo prachtig, zo’n geweldig uitzicht en ik had toch geen definitieve planning, dus maak ik er maar het beste van. Had ik het ongelukje niet gehad dan had ik deze prachtige plek niet ontdekt. Zo zie je maar, je weet nooit waar iets goed voor is 😉

IMG_2407