Ik val van de ene verbazing in de andere. Wat ben ik in een totaal andere wereld terecht gekomen. Waar ik thuis nog bang was voor spinnen, raak ik nu leeuwen aan, spinnen schuif ik aan de kant en als wij ’s avonds buiten zitten, krijgen wij bezoek van een aantal hippo’s.

Nou zijn de laatstgenoemden, de hippo’s, nou niet echt beesten om te omarmen. Bij daglicht zag ik er één van dichtbij. Wow, wat een groot beest. Echter in de avond, terwijl wij lekker buiten zitten, onder het genot van een goed glas wijn, naderen ze ons tot nagenoeg aan onze tafel. Wij hoorden ze pas op het laatste moment, vanwege het grazen van het gras. Wij luid gillend naar binnen gerend. Gelukkig zijn er elke avond 3 nachtwakers aanwezig, die ook deze avond voor onze (3 vrouwen alleen in de middle of nowhere) veiligheid hebben zorggedragen.

DSC04208

Verder is het voor mij, als onafhankelijke vrouw, even wennen dat ik elke avond door een nachtwaker naar mijn kamer wordt gebracht. Mijn kamer is nl. een paar honderd meter verwijderd van het centrale huis en vanwege het feit dat de hippo’s ’s avonds aan land komen en onze lodge dus zeer dicht naderen, is het niet veilig om alleen naar mijn kamer te gaan. Ach…. ook dit went. Alleen ’s nachts bij een toiletbezoek (er is geen toilet in de kamer) is het goed kijken of er hippo’s zijn. Indien ze zich dus om en nabij mijn kamer bewegen, dan kan ik dus niet naar het toilet.

DSC04184

Een andere opmerkelijke ervaring is het slachten van een aantal ezels. De ezels dienen als voer voor de leeuwen. Bizar om dit van dichtbij mee te maken. De ezel worden speciaal “gekweekt” voor de leeuwen. Het afschieten hoefde ik gelukkig niet te zien. Het slachten en het in stukken hakken van de ezels wel, alsmede het wegen van de stukken. Deze moeten gewogen worden zodat bekend is hoeveel kilo in voorraad is. Na het wegen worden de stukken op de vrachtwagen gegooid en door ons vervoerd naar de lodge, waar wij vervolgens de stukken in de vriezer deponeren. Dit is nou niet bepaald het meest aantrekkelijk deel van het werken, echter het is een onderdeel van het vrijwilligerswerk. Dus maar wennen aan dit. Het stinkt en er komen ontzettend veel vliegen op af. Bah…..